Le Bistro Image

Het team

Peter

Eigenaar

Peter Remeijsen staat al sinds 1995 aan het roer van restaurant Le Bistro. Een echte rasondernemer met liefde voor zijn vak. Op 17-jarige leeftijd kwam Peter in de horeca terecht. Hij volgde een koksopleiding en werkte daarna in verschillende restaurants als kok. In 1993 begon Peter bij Le Bistro als chef-kok in de keuken. Twee jaar later nam hij het restaurant over, werd eigenaar en haalde er een nieuwe chef-kok bij. Peter: “Ik wilde graag naar de voorgrond. Niet dat ik nou zo belangrijk ben hoor, maar ik ben een beetje perfectionistisch. Ik wilde graag met de mensen praten, ik kan alleen niet goed praten en koken tegelijk.”

De liefde voor de horeca heeft Peter al zolang hij zich kan herinneren. Koken is altijd al een enorme passie geweest, evenals het bezoeken van restaurants. Hij heeft een goed oog voor detail, wat je terugziet in de inrichting van het restaurant.

Peter over Le Bistro

Samen met zijn vriendin heet Peter de gasten welkom en zorgen ze voor de bediening. Op deze manier behoudt het restaurant zijn kleinschaligheid en intimiteit waar de gasten graag voor terug komen. Er wordt gewerkt met dagverse producten, waardoor je altijd vers eet en er weinig tot geen producten weggegooid worden. Het restaurant kan volgens Peter omschreven worden als culinair, doch toegankelijk.

Le Bistro onderscheidt zich van andere restaurants door de intimiteit en liefde voor de gerechten die bereid worden. Het is niet te vergelijken met andere restaurants en heeft volgens Peter een eigen identiteit die je gelijk voelt bij binnenkomst. Ook de wijnen die op de wijnkaart te vinden zijn, zijn zorgvuldig en met veel liefde uitgekozen. Deze wijnen zul je ook niet zomaar in een ander restaurant terugvinden. Bij ieder gerecht op de kaart is een bijpassende, bijzondere wijn te vinden.

Stivan

Chef-kok

Stivan Rangelov droomde er altijd al van om chef-kok te worden. Op 4-jarige leeftijd stond hij al deeg te kneden en gerechten te bedenken samen met zijn oma. Zijn vader is chef-kok geweest in verschillende landen, dus het koksvak is Stivan met de paplepel ingegoten. “Op mijn dertiende stond ik al in de keuken biefstukken te bakken als eerste baantje. Ik wil het de gasten altijd naar hun zin maken”, zegt Stivan.

Na het behalen van zijn koksopleiding heeft hij op hoog niveau voor verschillende zaken gewerkt. Na jaren hard werken en veel uren maken, wilde hij bij zijn vorige werkgever stappen maken. Het moment dat hij de positie van chef-kok bij Le Bistro open zag staan dacht hij: dit is mijn kans. Op zijn 23e werd hij chef-kok. Stivan: “Het is altijd mijn doel geweest, maar ik had nooit gedacht dat ik het op zo’n vroege leeftijd al zou bereiken.”

Samen met zijn rechterhand in de keuken maakt hij de meest fantastische gerechten. Hij is naar eigen zeggen geen strenge chef-kok. Stivan: “Toen ik klein was werd er wel eens met pannen naar mij gegooid, ik heb toen besloten dat ik dat zelf nooit ga doen. Dat werkt alleen maar averechts.”

Stivan over Le Bistro

Stivan werkt in de keuken met seizoensproducten, waardoor de smaak van de producten optimaal naar voren komt. Ook is het voor hem een creatieve uitdaging om elke keer weer andere recepten te bedenken met producten die op dat moment in het seizoen zijn, hij wil de gasten altijd blijven verrassen met zijn creaties. Hij kookt niet vanuit receptenboekjes, het bedenken is een proces van kijken, proeven, ruiken en overleggen. De gerechten zijn gemaakt om te delen (of niet) en kunnen in elke volgorde gegeten worden.

Vakantiesluiting!

Team Le Bistro gaat eventjes genieten.

Helaas zijn wij daardoor gesloten van 4 t/m 17 augustus. Wij zien u graag weer vanaf donderdag 18 augustus!

P.S. Reserveren via onze website.

Groetjes Pieto & Syl